keskiviikko 27. marraskuuta 2013

KENIA 27.11.2013 KUMMIPROJEKTI

Kuten aiemmin mainitsin on täällä runsaasti orpoja, joko täys orpoja tai että äiti elää. Suurin syy kuolemiin on AIDS. Koko Kenian AIDS esiintyvyys on n 6 %, mutta tällä alueella 13 % ja lähempänä Viktoria järveä jopa yli 20 %! Juttelin yhden lääkärin kanssa, joka oli vastuussa näiden potilaiden hoidosta täällä. Hän kertoi yhdeksi syyksi leskien perimisen, jolloin leskeksi jääneen naisen ikäänkuin perii joku suvun mies ja täten tauti leviää nopeammin. Yksi syy oli kala! Tämä sai minut vähän epäileväksi, mutta kun hän selitti miten paljon on köyhyyttä alueella ja että kalastajat antavat tytöille kaloja seksiä vastaan on asia ymmärrettävämpi.
Näiden orpojen on vaikea päästä kunnon kouluun tai minkäänlaiseen ellei ole rahaa. Järjestö Dentists- for-Africa hoitaa ansiokkaasti orpojenkin asiaa. Päätimme Sandran kanssa ottaa kumpikin oman kummilapsen ja lisäksi hänen vanhempansa ja sisarensa yhdessä 90-vuotiaan isoisänsä kanssa yhdessä sekä poikakaverin vanhemmat päättivät ottaa oman. Kaikkiaan siis viisi. Näitä lapsia on jontkin verran järjestö tukenut Sisar Serafinen välityksellä. Nyt kun viisi tyttöä saa oman sponsorin, "vapautui" viisi paikkaa aiemmin tukea saamattomille. Eilen ja toissapäivänä tytöt kavivät meidän luonamme tutustumassa ja lopuksi saatoimme heidät koteihinsa. Tänään lähdemme moottoripyörätakseilla ostamaan heille vaatteita ja kenkiä. Nicolas kollega lähtee mukaan "ostajaksi" sillä mzungulla eli valkoisella on heti korkeammat hinnat. Pysyttelemme sen aikaa piiöossa kunnes Nicolas on saanut kaupat tehtyä.
Sunnuntaina otamme tytöt mukaan kun menemme Sandran poikakaveria lentokentälle Kisumuun vastaan. Eivät ole käyneet kaupungissa eivätkä nähneet lenkonettakaan läheltä.Kaikkien tyttöjen kodit olivat tyypillisiä paikallisia savitaloja savilattialla, joskin peltikatto eikä oljista rakennettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti