perjantai 29. marraskuuta 2013

LEHMÄVARKAAT

Taisin kertoakin paikallisen parlamentin jäsenen vanhempien surmasta täällä olomme ensimmäisellä viikolla. Surmat oli kosto, kun tämä MP kuten täällä sanovat, halusi taistella rikollisuuta ja nimenomaan näitä karjavarkaita vastaan. Huomenna on vanhempien hautajaiset ja väkeä odotetaan tulevan 4000! Nyt pari päivää sitten tässä lähellä alle kilometrin päässä surmattin kolme miestä aamunkoitossa. Nuorin oli juuri päässyt kahdeksannelta luokalta ja avusti varkaita. Korruption takia paikalliset eivät luota poliisiin eivätkä siihen, että varkaat joutisivat vastuuseen teiostaan, siksi tällainen "kollektiivinen" surma. Mitä todennäköisimmin surmaajat olivat varastettujen lehmien omistajia yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Mielenkiintoista oli, kun keskustelimme asiasta sairaalan johtajan, papin, Father Fransisin kanssa, niin hänkin oli sitä mieltä yhdessä muidenkin paikallisten kanssa, että teko oli ihan oikeutettu.
Ruumiillinen kuritus niin kotona kuin koulussakin tuntuu olevan aivan OK. Nicolas kertoi jutun, kun hän oli ollut koulussa ja opettaja oli antanut joillekin pojille oikein kunnon selkäsaunat. Niin pojat kun tiesivät, että opettaja meni illalla johonkin paikalliseen kapakkaan ryypiskelemään, kävivät he huput päässä ja viidakkoveitset kädessä odottamaan opettajaa, mutta hän huomasi pojat ajoissa ja kenialaisen juoksijan nopeudella hän onnekseen pääsi karkuun. Todennäköisesti pojat olisivat surmanneet opettajansa.
Toinen hupaisa kertomus oli, kun Nicolas oli Nairobissa opiskelemassa hänen opiskelijakaverinsa oli ylittämäsä jotain puistoaukiota. Häntä vastaan oli tullut vähän epäilyttävän näköinen kaveri, hän oli kääntynyt lähteäkseen takaisin ja sieltä oli lähestynyt toinen. Ei ollut mitään pakomahdollisuutta ja kaverit olivat käskeneet ottamaan kaikki pois. Siinä memi rahat ja kännykkä sekä kaikki vaatteet. Poikaparka oli yrittänyt saada vaatteita ohikulkevilta kädet intiimien paikkojen suojana. Lopulta joku amerikkalainen oli armahtanut ja antanut jotain kangasta hänen suojakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti